В Айтос приеха Бюджет 2020 след два часа дебати

В Айтос приеха Бюджет 2020 след два часа дебати  - E-Burgas.com

Приеха бюджет-2020 на Община Айтос с 18 гласа "за", 6 - "против" и трима - "въздържали се". Съветниците на ДПС гласуваха "против", а част от групата на БСП се въздържа от подкрепа.. Близо два часа продължиха дебатите, гласуването приключи с приемането на една единствена поправка в годишния финансов план на Общината.

Съветът одобри предложението на Атанас Маринов от БСП за изграждане на спортна площадка, и прибави към разходната част на бюджета 7 000 лв за изграждането й, за сметка на предвидения реверв. Още две предложения, направени от Юзджан Юмер от ДПС бяха гласувани, но те не получиха одобрение от мнозинството в залата.

Първото предложение, което получи 11 гласа "за" и не беше прието, е за завишение на приходната част на бюджета с 210 000 лв, във връзка с очаквани приходи от продажбата на общински парцел. Второто предложение на Юзджан Юмер беше за отпадане за точката за ползавнето на непредвидени и неотложни разходи.

Милена Янева от БСП предложи да бъде основан фонд за подпомагане на семейства с репродуктивни проблеми. По принцип, предложението беше одобрено, но не беше гласувано, пред вид необходимостта от формалности по организирането на фонда. Стана ясно, че предложението ще бъде обсъждано на следващи заседания на Съвета.

Съветниците поставиха въпроси за транспортната схема, за незаконните гаражи, за общинско предприятие, което да се занимава със строителство, ремотни и сметосъбиране, за необходимостта да се регулира движението около Автогарата, за ВиК ремонти в с. Тополица. В залата имаше и други питания и предложения, по които не се стигна до гласуване.

Бюджет - 2020 е с ясни приоритети, реализъм в приходната част, оптимизация на разходите и солидна капитална програма, е позицията на кмета Васил Едрев и администрацията. Градоначалникът беше категоричен, че с много работа по проекти Община Айтос ще надскочи рамката на бюджета, която е в размер на 25 123 434  лева.

Коментари

Още от последните новини