Ураганният вятър в Бургас достигнал до 36 м/сек за четири минути

Ураганният вятър в Бургас достигнал до 36 м/сек за четири минути - E-Burgas.com

Опасността от падане на клони остава, така че през следващите няколко дни бъдете внимателни при преминаване в близост до големи дървета!

Ураганният вятър в Бургас е достигнал до 36,1 м/сек или 130 км/ч във времето между 16:39 и 16:43 часа днес следобед. Това показват данните на сайта vtmis.bg. 

Най-честите сигнали до 112 са за паднали клони и дървета. Те са над 130 на брой. На много места падналите клони и дървета задръстват улиците и пречат на автомобилното движение.

Кметът Димитър Николов, териториалните директори и селските кметове са на терен. Мобилизирани са всички фирми, отговарящи за зелената поддръжка. Тече разчистване на града и едновременно с това опис на причинените щети.

Няма избягали змии от разрушения терариум в парк "Езеро". Всички са прибрани. Пострадала е единствено конструкцията. Десетки граждани звъняха притеснени по този повод, но още веднъж им казваме да бъдат спокойни - няма избягали змии.

В момента екип на Пожарната освобождава от паднали дървета бул. "Мария Луиза". Заради ПТП е затворена отсечката до магазин "Джъмбо".

Няколко бургаски села са без ток: Миролюбово, Изворище, Ченгене скеле. 

Повече подробности за щетите от бурята в Бургас, може да прочетете тук, а за Поморие тук

 

Коментари

Още от последните новини