Удължават срока на разследването по случая с "БАДР"

Удължават срока на разследването по случая с

До 12 май е удължен срокът на разследването на случая с либийския танкер „БАДР“, съобщиха от Окръжната прокуратура в Бургас, предаде БНР. 

Все още няма повдигнати обвинения срещу частния съдебен изпълнител Тотко Колев, който се разследва за превишаване на права при извършената от него публична продажба на танкера. 

В отговор на внесено в Окръжната прокуратура заявление за достъп до обществена информация, оттам заявиха, че разследването на случая не е приключило. 

Ръководителят на деловодството в Окръжната прокуратура Стефка Велева обясни: 

„На 11 януари 2019 година е образувано досъдебно производство. То е на етап разследване. Срокът му е удължен до 12-и май 2019 г. По делото са извършени много следствени действия, разпитани са като свидетели много хора, назначени са експертизи“. 

По случая е назначена съдебно-техническа експертиза, чиито резултати ще бъдат ключови за разследването, каза наблюдаващият делото прокурор Валентина Маджарова. 

Либийският танкер „БАДР“, който сега се казва „Бдин“, заради гражданско-правни спорове е задържан на бургаското пристанище от края на 2017 година. 

Този случай стана причина либийската държава да обвини България в пиратство

Коментари

Още от последните новини