Убиват ли бездомни кучета в общинския приют в Несебър?

Убиват ли бездомни кучета в общинския приют в Несебър? - E-Burgas.com

Сигнали, придружени със снимки за насилие над бездомни животни в приюта за кучета в Несебър, заливат социалните мрежи от дни предаде "Нова".

В петък вечерта работещи в приюта  са подали сигнал до полицията за жестоко отношение към питомците, което предизвика напрежение в черноморското градче. Тогава Миглена Георгиева е извършвала дейности по рутинно обезпаразитяване на едно от четириногите, когато то нахапало неин колега.  Незабавно са отишли до Спешна помощ, за да го превържат. „Тогава лекарят започна да крещи, че аз съм виновна, че това куче отдавна е трябвало да бъде евтаназирано. Аз казах „Да, добре” и се върнахме”, обясни Георгиева.

„Върнахме се и видях едно куче, което лежеше смачкано от бой. Беше с изцъклени очи, целите пълни с кръв. Навсякъде имаше пръски кръв. Кучето агонизираше, то хриптеше, не можеше да диша”, допълни служителката на приюта.

По думите на управителя д-р Николай Терзиев животното е било много агресивно още при постъпването му в началото на декември. Той призна, че има вина за случилото се. „Просто бях афектиран, бях много ядосан”, каза той и заяви, че ще подаде оставка.

А гражданите са категорични, че управителят на приюта трябва да попадне под ударите на закона.

Коментари

Още от последните новини