Тестват за Covid-19 над 100 служители от бургаската Бърза помощ

Тестват за Covid-19 над 100 служители от бургаската Бърза помощ - E-Burgas.com

Беше взето решение да се обезпечат и петте диализни центъра на територията на област Бургас

Община Бургас осигурява тестване на служителите в бургаската Бърза помощ. Те са приблизително 100 души - медицински и немедицински персонал. На два пъти през следващите дни ще им бъдат направени ПиСиАр тестове, за да се установи има ли положителни проби за коронавирус при тях. Това съобщи кметът Николов след днешното заседание на Общинския кризисен щаб.

Беше взето решение да се обезпечат и петте диализни центъра на територията на област Бургас, държавни и частни, тъй като 200 пациента ползват техните услуги постоянно. Заради високия риск от заразяване на медицинския персонал, а той е изключително ограничен и често в пенсионна възраст, Щабът реши изцяло да ги обезпечи с предпазни материали и дрехи.

"Вече втора бургаска фирма се включва в изработването на защитни костюми и хирургически престилки, за което благодарим на местния бизнес", каза още кметът.

Вчера беше презентирана националната дигитална платформа за събиране на информация по време на извънредното положение. Подобна работи на територията на град и област Бургас вече десети ден. Нейните кодове ще бъдат отворени, за да стане съвместима с националната. За по-добра оперативност, ако има трудности, може да се спре вкарването на информация в градската платформа и местният обслужващ ИТ екип да премине изцяло в националната.  

Свързани статии
903 са новозаразените с ковид за последното денонощие Ангел Кунчев: Трябва да вземем мерки сега, за да не пълним пак болниците 643 са новите случаи на коронавирус 435 са новозаразените с ковид у нас Вирусолог: Коронавирусът не изчезва, продължава да мутира 321 са новозаразените с коронавирус Проф. Христова за ковид: Най-страшното вече е зад гърба ни Новите случаи на ковид у нас отново надхвърлиха 2000 БАН: Броят на заразените е 4-5 пъти по-голям от регистрираните Ето кога сваляме маските
Тагове
коронавирус
Коментари

Още от последните новини