Термокамера на летището в Бургас ще засича коронавируса

Термокамера на летището в Бургас ще засича коронавируса - E-Burgas.com

Термокамери ще бъдат поставени на летищата във Варна и Бургас. Концесионерът, който е един и същ за двата аеропорта, ще направи поръчка и специализираната техника ще бъде монтирана и ще заработи до дни.

По десет полета на ден, само от страни от Европейския съюз, обслужва варненското летище, а около 2000 пътници слизат от борда на самолетите и преминават от тук, без на практика да се знае здравословното им състояние, предаде БНТ.

Подобна е ситуацията и на Летище Пловдив, което разполага с термокамера, но тя подлежи на проверка дали е изправна. Затова е подадена заявка за осигуряване на нова камера, обявиха от Регионалната здравна инспекция в града. Летището изпълнява полети от и за Израел, Турция, Англия и Русия, като броят им е между 10-12 на седмица.

От здравната инспекция в Пловдив коментираха, че на територията на летището има лекар, но трябва да се следи изключително внимателно за националността на пристигащите чужди граждани. Освен превантивните мерки на летищата се предвиждат и засилени проверки на екипажите на корабите, които акостират на пристанищата във Варна и Бургас.

Коментари

Още от последните новини