Спомен за Ваня Костова

Спомен за Ваня Костова - E-Burgas.com

На 64-годишна възраст на Гергьовден си отиде един от най-обичаните гласове на българската естрада - певицата Ваня Костова. В ефира на БНТ за нея си спомниха нейните колеги Стефан Диомов и Милица Божинова.

Милица Божинова разказа, че на 5 май вечерта дълго е говорила с Ваня за бъдещето - какво предстои. "Тя тогава беше доста задъхана, каза "Не ми е добре", аз ѝ казах, че ще се чуем утре, но нямаше утре".

По думите ѝ Ваня е била особен и изключително сложен човек.

"От една страна типичният Овен, който си гони целите, преследва ги, но винаги изпипва нещата докрай, но в последните години тя беше станала много търпелива и много дружелюбна към всички", каза Божинова.

Мечтаели са групата в оригиналния състав да продължи. Затова е бил и един от последните им разговори, свързан с телевизионни снимки и концерт, който Стефан Диомов предвиждал на 2 август.

Според Милица Божинова Ваня се е стремяла да съхранява цялото, макар да е била изключителна индивидуалност.

"Имаше притеснителност в нея, дори след толкова години работа, тя беше абсолютен перфекционист", каза тя.

Несъмнено откривателят на Ваня Костова е Стефан Диомов. Той разказа, че тя до последно е имала притеснението, че не е любимка на публиката, такава каквато беше всъщност.

"Необикновен човек, със сложен характер, но дълбоко в себе си беше много добър човек, често беше недооценявана и това я измъчваше. Никога не съм очаквал, че така ще се получат нещата. Много певци има на този свят, но не всички са истински, а тя беше истинска певица и пееше невероятно и български народни песни, знаеше повече от 100 песни с всичките им извивки и сложни думи. Разпознаваем, неповторим, уникален глас. Фраза - изваяна като от върховен скулптор. Допълвахме се, в "Тоника" бяхме един прекрасен колектив", каза още Диомов.

Свързани статии
Спектакъл на Стефан Диомов превзема ефира в първите часове на 2022 Видеоклип "събра" отново Стефан Диомов и Пейо Пантелеев (Видео) Стефан Диомов реди нова изложба в Бургас
Тагове
ваня костова стефан диомов милица божинова
Коментари

Още от последните новини