Слави и Мая губят половината си избиратели?

Слави и Мая губят половината си избиратели? - E-Burgas.com

Анализът е на база на новото проучване на "Алфа Рисърч" за актуалната политическа обстановка у нас

Повече от половината избиратели на ИТН и Манолова се отказват да ги подкрепят на предстоящите парламентарни избори. Това сочи ново проучване за актуалната политическа обстановка, което бе представено в ефира на БНТ. Според данните у хората има тревожност за ситуацията в предстоящите месеци. В най-голяма степен са притесненията за икономическата ситуация и доходите.

Всеки трети изразява безпокойство и от невъзможността да се излъчи редовно правителство. Състоянието на здравната система в настоящата вълна от COVID-19 тревожи една четвърт от хората.

Социолозите наблюдават и висока критичност към работата на партиите в 46-тото НС. Огромното мнозинство споделят неудовлетвореност от дейността на новите (протестни), и на системните партии.

От трите разглеждани от 46-ото НС законопроекта актуализацията на бюджета получава най-висока обществена подкрепа. Макар и по-ниско, преместването на Бюрото за защита на свидетели към Министерство на правосъдието и закриването за специализираните съдилища също срещат обществено одобрение. Цялостните очаквания към следващия парламент обаче са сериозно разколебани, сочи анализът на "Алфа Рисърч".

Друга тенденция, която се наблюдава от проучването, показва, че мнозинството от избирателите заявяват готовност да подкрепят същите партии както и през юли. Всяка от тях търпи и различна степен на отдръпване на симпатизанти, което отваря пролука за нови политически проекти.

Коментари

Още от последните новини