Слънчева и топла събота, температури до 20 градуса край морето

Слънчева и топла събота, температури до 20 градуса край морето - E-Burgas.com

Днес ще е предимно слънчево. Ще има временни увеличения на облачността, средна и висока, по-значителна - в Северна България. Ще духа слаб, в североизточните райони - умерен, вятър от юг-югозапад и с него ще се затопли. Максималните температури ще са между 19°С и 24°С, в София - около 21°С, сочи прогнозата на НИМХ.

Над Черноморието ще е предимно слънчево. По-значителни временни увеличения на облачността ще има по северното крайбрежие. Ще духа до умерен юг-югозападен вятър. Максималните температури ще са между 16°С и 20°С. Температурата на морската вода е 16°С - 17°С. Вълнението на морето ще е 2 - 3 бала.

Над планините ще е предимно слънчево. Ще има разкъсана висока облачност, по-значителна - над Стара планина. Ще духа слаб запад-югозападен, по най-високите части - умерен, северозападен вятър. Ще се затопли и максималната температура на 1200 метра ще е около 18°С, на 2000 метра - 12°С.

През следващите дни времето ще бъде предимно слънчево с временни увеличения на облачността. Вятърът ще се ориентира от запад-северозапад, в неделя ще е умерен, в Дунавската равнина и Горнотракийската низина - временно силен, в понеделник - ще отслабне.

Температурите ще са сравнително високи за втората половина от октомври, минималните - между 6°С и 11°С, а максималните - между 20°С и 25°С.

Свързани статии
Ветровито време и днес Ветровито днес, с валежи главно в планините И днес разкъсана облачност, до 4 градуса по морето Облачна събота с дъжд в източните райони Облачното и дъждовно време остава и днес Слънчев уикенд, но истинската зима се задава Времето остава топло и днес Слънчево и топло време по Черноморието Предимно слънчево време на Коледа Облачно и ветровито време в неделя
Тагове
време
Коментари

Още от последните новини