Шефът на Антикорупционната комисия подаде оставка

Шефът на Антикорупционната комисия подаде оставка - E-Burgas.com

Председателят на Комисията за противодействие на корупцията и за отнемане на незаконно придобитото имущество (КПКОНПИ) Пламен Георгиев подаде оставка. Това съобщи председателят на парламента Цвета Караянчева пред депутатите в пленарната зала, цитиран от "Дарик". 

Антикорупционният шеф беше в дълъг отпуск, докато срещу него тече проверка на данъчните и прокуратурата след скандала с терасата и барбекюто му без документи.

Депутатите включиха оставката на Георгиев като извънредна точка в дневния ред на парламента и по-късно предстои да бъде гласувана.

От своя страна, опозицията в лицето на БСП се обяви твърдо против спешното разглеждане на оставката на председателя на КПКОНПИ Пламен Георгиев. По-рано бе станало ясно, че от Антикорупционната комисия е постъпила информация, че Георгиев е подал оставка, а звеното предлага тя да бъде приета от Народното събрание НС). 31-ви юли е последният пленарен ден преди едномесечната лятна отпуска на депутатите.

Крум Зарков от левицата обаче определи това като недопустимо. Червените настояха Георгиев да се яви лично в НС.
 
"Потвърждава се още една тенденция за специалните органи, които ще преборят корупцията. Всеки път едно и също - евродоклад, институция, скандал, евродоклад", коментира от парламентарната трибуна опозиционният депутат.

Коментари

Още от последните новини