Шампионът Нефтохимик се подсилва с руски национал

Шампионът Нефтохимик се подсилва с руски национал  - E-Burgas.com

Диагоналът на Динамо (Москва) Дмитрий Яковлев ще играе в Нефтохимик 2010 (Бургас) под наем за следващия сезон, след което ще се върне в руския си отбор, обяви официалната страница на синьо-белите. Миналия сезон стана първи за 20-годишния юноша на Динамо в руската Суперлига, като взе участие в 18 мача и си заслужи бронзовия медал. През 2015-а година Яковлев беше определен за най-добър диагонал на Световното първенство за юноши до 19 години, а през 2017-а стана бронзов медалист от Световното първенство за младежи до 21 години.

Нефтохимик е актуален шампион на България по волейбол, а също така носител на Купата и на Суперкупата на страната. Отборът ще стартира от първия квалификационен кръг участието си в Шампионската лига през сезон 2018/2019.

Дмитрий е син на един от най-големите волейболисти на Русия на границата на 20-и и 21-и век Роман Яковлев, който сега работи в треньорския щаб на Факел (Воронеж). Дмитрий Яковлев е четвъртото лятно попълнение на бургазлии след 22-годишният угандийски посрещач Катбарт Малинга, Стоян Самунев и Александър Симеонов.

Коментари

Още от последните новини