Септември идва със слънце

Септември идва със слънце - E-Burgas.com

Септември ще започне предимно със слънчево и сравнително топло време. На места дори ще е горещо. Живакът ще достигне 28-23 градуса, а в Сандански и Петрич дори до 35 градуса. Това коментира Красимир Стоев от НИМХ, предава "Монитор".

Той уточни, че средномесечните температури през месеца ще са около нормата. Най-ниските ще са между 3-8 градуса, а най-високите-28-33 градуса. Месечната сума на валежите пък ще е около и над нормата. Към 4 септември обаче ще настъпи промяна в атмосферната циркулация и през втората половина от първото десетдневие времето ще е динамично, променливо, с чести валежи. На 5 септември през страната ще премине студен атмосферен фронт. Валежи ще има към 8-10 септември.

„Не може да кажем все още дали тези валежи ще са интензивни, но като цяло първото десетдневие ще е с по-високи за месеца температури, въпреки че след 5-ти ще се понижат малко“, коментира Стоев.

През второто десетдневие на месеца времето отново ще е променливо и динамично. На 12-и, 15-и и 18-и септември синоптиците очакват валежи. Към края на второто десетдневие ще има и по-ниски сутрешни температури, като ще паднат и първите слани по високите полета на Западна България. В третото десетдневие пък температурите ще са по-ниски от климатичните норми, повече валежи. Към 22, 23 септември ще има атмосферни смущения. Според Красимир Стоев прогнозата не сочи нещо необичайно за месеца.

Коментари

Още от последните новини