СДС-Бургас обяви приоритетите си за местните избори със слоган "Свободата дава сила"

СДС-Бургас обяви приоритетите си за местните избори със слоган

СДС-Бургас официално представи листата си от 20 кандидати за общински съветници, както и приоритите, по които те ще работят след местните избори на 27 октомври. 

От местната структура на "десните" отново подчертаха, че в листата им влизат хора, всеки от които се е доказал във своята сфера и може да бъде полезен за обществото. Те се обърнаха към всички бургазлии, включително към тези, които са независими от конкретни политически пристрастия, да изберат бюлетина номер 64 на изборите.

"Имаме университетски преподаватели, хора на изкуството, хора от бизнеса, хора които са дали много на обществото. Обръщаме се с лице към свободомислещите и независими граждани, които да повярват, че можем да бъдем полезни за обществото" заяви водачът на листата д-р Георги Миев. 

Той представи брошура, в която са изброени изпълнените мерки от програмата на СДС-Бургас през последния мандат в Общински съвет. Сред тях са привличането на кавалифицирани специалисти и фирми за развитие на аутсорсинг и ИТ сектора, създаване на общински фонд за отпускане на стипендии на ученици и млади учители, изграждане на по-ефективна система за паркиране, изграждане на паметник на жертвите на тоталитарните режими и др.

Бяха начертани и основните приоритети, по които бъдещите общински съветници ще работят през новия мандат. Това са създаване на спешен детски център с детски линейки, създаване на общински фонд за подпомагане на деца с увреждания, създаване на общински фонд за подпомагане на деца с увреждания, намаляване и правилно разпределение на данъците и аутсорсинг на определени общински услуги.

От СДС-Бургас са намерили решение и на един от най-големите проблеми на Бургас - този с напускането на младите хора в посока столицата и чужбина. За тази цел кандидатите за общински съветници обещават да работят за 1000 лв. едноратна помощ за първо и 2000 лв. за второ дете в семейства, които имат три години уседналост, постоянна работа и поне средно образование. При покупка на първо жилище пък младите семейства ще бъдат освободени от местен данък за първите три години. 

Ето и пълната листата с кандидати за общински съветници на СДС–Бургас.

 

  1. Георги Митев – доктор по ветеринарна медицина
  2. Станимир Апостолов – финансист
  3. Дончо Златев – член на НИС на СДС и регионален представител на партията за Югоизточен регион
  4. Антон Спасов – футболна легенда
  5. Мара Стоянова - икономист
  6. Димчо Рачев – зам. - председател на общинската стуктура на СДС Бургас
  7. Велин Дракалиев – преподавател в университет „Проф. д-р Асен Златаров” - Бургас
  8. Пенка Георгиева – преподавател в Бургаски свободен университет
  9. Красимир Коларов - преподавател в университет „Проф. д-р Асен Златаров” – Бургас
  10. Милена Коларова – музикален педагог
  11. Веселин Стоянов - предприемач
  12. Косара Стайкова – представител на МСДС
  13. Румен Гърков - предприемач
  14. Славка Костадинова – предприемач
  15. Емил Станишев – предприемач
  16. Любомир Димитров – експерт в сферата на туризма
  17. Стайко Симеонов - икономист
  18. Сотир Йовчев - дългогодишен кмет на село Твърдица
  19. Ташо Желев - икономист
  20. Тошко Иванов – мениджър в туризма

*Купуването и продаването на гласове е престъпление!

 

Коментари