Съботата ще е дъждовна и мрачна

Съботата ще е дъждовна и мрачна - E-Burgas.com

През следващото денонощие времето ще се задържи облачно с валежи от дъжд. На места в Рило-Родопската област и в Източна България количествата ще са значителни. Ще духа слаб до умерен вятър от изток-североизток. Минималните температури ще са между 5 и 10 градуса, а максималните - между 8 и 13 градуса.

Атмосферното налягане е близко до средното за ноември и бавно ще се понижава.
 
В планините ще е облачно и мъгливо, с валежи от дъжд, над около 1800 м - сняг. Ще духа слаб до умерен югоизточен, по билата - южен вятър. Максималнaта температура на височина 1200 м ще бъде около 6 градуса, на 2000 м - около 2 градуса.
 
По Черноморието ще е облачно и дъждовно. Ще духа слаб до умерен североизточен вятър. Максималните температури на въздуха ще достигне 12-14 градуса. Температурата на морската вода е 14градуса, вълнението на морето ще бъде около 3 бала.

В неделя ще се задържи предимно облачно, главно в източната половина от страната с валежи от дъжд. Вятърът ще се ориентира от северозапад, ще се усили и с него ще започне да нахлува студен въздух.
 
След временното спиране на валежите в Западна България, през нощта срещу понеделник и в първия ден от новата седмица, с продължаващото понижение на температурите, във високите полета на Западна България и в Предбалкана ще завали сняг, но все още няма да се образува трайна и съществена снежна покривка. В равнинната част от Южна и Източна България ще вали дъжд, там са възможни и по-съществени количества.

Коментари

Още от последните новини