Ryanair замразява още 5 дестинации, вижте кои са те

Ryanair замразява още 5 дестинации, вижте кои са те - E-Burgas.com

Нискотарифният превозвач Ryanair обяви, че ще спре обслужването на 5 дестинации от летище "София" от ноември до края на март. Това са полетите до италианските градове Пиза и Венеция, до шведската столица Стокхолм, до баварския град Меминген и до Кастелон в близост до Валенсия, Испания.

Причината са затрудненията на най-голямата авиокомпания в Европа да обслужва маршрутите си, след като няколко стотин пилоти напуснаха, недоволни от условията на труд, пише dnes.bg.

Общо 34 дестинации ще бъдат "замразени" през зимата, съобщи днес Ryanair, като от това ще бъдат засегнати около 400 000 пътници, които вече са резервирали места. Всички направили резервации за анулираните 400 полети са били информирани днес за решението на авиокомпанията и са им предложени ваучери от 40 евро (80 за отиване и връщане), които те ще могат да използват по други линии, обслужвани от нея. Бонусът е отделно от възстановяването на заплатената от тях вече цена по направената резервация, уточняват от Ryanair.

Отмяната на част от зимното разписание, заедно с анулирането на 2100 полета през септември и октомври ще намали предвиждания  растеж на компанията от 9 на 4%, се казва в съобщение от Дъблин. Загубите от възстановяването на парите за билетите от анулираните полети се изчисляват на 25 милиона евро, почти още толкова ще струват ваучерите за пътниците по отменените дестинации.

Ryanair отрича да има проблеми с пилотите, като твърди, че в момента 4200 имат договори за работа, което е по 10 пилота на самолет, при 4 задължителни за натоварването на наличните самолети. 2500 души, чакали одобрение, за да бъдат наети в кокпитите на ирландските боинги.

Свиването на разписанието за зимния сезон, решава окончателно проблема с отпуските на екипажите, уверява превозвачът, според който 1-месечни отпуски от септември до декември ще могат да ползват близо половината от пилотите на авиокомпанията. В същото време авиокомпанията обявява намерение да наеме повече пилоти през следващата година - до 11 пилота на самолет, вместо 10,4, както е сега. Това ще е за сметка на наетите екипажи през следващата зима, съобщават от Дъблин.

Ryanair обяви, че увеличава с 10 000 евро годишните заплати на капитаните на самолетите и с 5000 евро възнагражденията на първите пилоти. Според официалната информация от авиокомпанията един капитан на Ryanair получава между 120 000 и 180 000 евро годишна заплата.
 

Коментари

Още от последните новини