РИОСВ: Миризми в Бургас винаги е имало

РИОСВ: Миризми в Бургас винаги е имало - E-Burgas.com

"Откакто съм директор на тази институция, сме направили много повече, отколкото се правело преди години" заяви инж. Тонка Атанасова

Несериозно звучи обвинението, че не можем да открием източника на потенциалните миризми. Това каза директорът на РИОСВ-Бургас инж. Тонка Атанасова за радио "Фокус". Тя бе интервюирана във връзка с подписката за нейната оставка, която се провежда в града. По думите й това, че има миризми, не значи че  има превишение на показателите и нормите на атмосферния въздух. „Откакто съм директор на тази институция, РИОСВ – Бургас е направило много повече, отколкото се правело преди години“, допълни Атанасова.

Тя каза и че миризми в Бургас винаги е имало, защото всички знаят, че след като има индустриална зона, няма как това да няма въздействие върху нас.

„За да иска някой оставката на някого е нужно доказателство, че човекът е нарушил закон. Иначе трябва да искаме оставката на всички, които са не са хванали престъпниците например. Достатъчно сме свършили. Готови сме с интерактивната карта, която обещахме на гражданите“, каза още Атанасова.

По думите й се работи съвместно с общината Бургас, за това операторите да изградят нова станция за измерване на атмосферен въздух в комплекс „Славейков“. “ Избрали сме вече местата, които ще предложим на протестиращите, но е важно с тях да говорим на един език. Трябва да имат познания за националната система за качествата на атмосферен въздух, както и че РИОСВ не може да манипулира станциите.  Досега не са изкарали лице, което да е достатъчно компетентно“, допълни Атанасова.

Според нея институциите подкрепят абсолютно всички граждани на Бургас, но когато тази кауза започне да се превръща в политически инструмент,  това им  пречи да си свършим работата.

Коментари

Още от последните новини