Решено: Ще има нова детска площадка в кв. Крайморие

Решено: Ще има нова детска площадка в кв. Крайморие - E-Burgas.com
Снимка: DronBurgas

Общинските съветници от всички групи подкрепиха докладната записка за изграждане на нова детска площадка в квартал Крайморие. Решението беше прието на редовно заседание на местния парламент днес.

Крайморие е един от бързо развиващите се райони на Бургас с млади семейства и активен летен туристически сезон.

"След няколко срещи с жители и последвало заявление, подписано от 240 собственици на имоти, стана ясна необходимостта от изграждане на детска площадка на територията на населеното място", обосновават предложението си вносителите на докладната.

В заявлението си жителите на квартала припомнят, че на улица „Вълнолом“ срещу номера 2, 3 и 3А преди години се помещаваше детската градина. В момента децата на Крайморие посещават нова и добре оборудвана сграда, която е разположена на друг терен. На мястото на стария стои, в много лошо състояние, бившата детска градина, която вече е дарена на Община Бургас. Теренът под постройката също е собственост на Община Бургас. Искането на жителите на квартала е точно там да бъде изградена нова детска площадка.

Към този момент в Крайморие има една детска площадка, комбинирана със стрийт фитнес и футболно игрище. През летния сезон тази площадка е крайно недостатъчна за всички деца, които живеят и почиват в населеното място.

Преди да бъде определен теренът за площадката Община Бургас ще организира обществено обсъждане с жителите на квартал Крайморие. Средствата за съоръжението ще бъдат заложени в Бюджет 2018 на Община Бургас.

Коментари

Още от последните новини