Предизвикват млади писатели с „Разказ в 10 изречения“

Предизвикват млади писатели с „Разказ в 10 изречения“ - E-Burgas.com

Проявата е част от VII-я национален литературен конкурс "И децата покоряват светове. Покажи, че можеш"

Предизвикват се всички пишещи млади таланти да се включат в VII-я национален литературен конкурс "И децата покоряват светове. Покажи, че можеш!". Конкурсната тема е "Разказ в 10 изречения" и е посветена на 10-годишнината на Фондация "Шанс за децата и природата на България", която открива, развива и помага на талантливи деца и млади хора с изявени способности в областта на културата, науката и изкуството да осъществят мечтите си.

Вярна на мисията си, Фондацията за седма година организира литературния конкурс "И децата покоряват светове. Покажи, че можеш", насочен към деца и младежи с изявени дарба и интерес към литературата и творческото писане. Интересното тази година е фактът, че в конкурса могат да се включат всички младежи на възраст от 15 до 20 години, живеещи в страната и в чужбина.

"Щастливи сме, че имаме шанса и възможността да откриваме, но и да развиваме най-големия потенциал на страната ни - талантите на нашите деца. Чрез темата на конкурса целим да се докоснем до въобръжението и светогледа на младите хора и да научим какво ще ни кажат с един кратък текст от 10 изречения. Искаме да провокираме участниците да преоткрият дарбата си чрез творчество и по този начим да дарим на всички надежда и оптимизъм за по-добро утро. Най-добрите разкази ще издадем в 3-та си книга през май", споделя Лилиана Славова - председател на Фондация "Шанс за децата и природата на България".

Възрастовата граница за участие в конкурса е от 15 до 20 г., а крайният срок за изпращане на творбите - 11.01.2021 г.

Финалистите ще бъдат обявени на 26.01.2021 г. на уебстраницата на организаторите: www.forbgkids.org

Пълните услoвия на конкурса можете да намерите на: http://www.forbgkids.org/332/page.html

Коментари

Още от последните новини