Правосъдният министър: Няма да има наказани лекари, отказали да лекуват COVID-19

Правосъдният министър: Няма да има наказани лекари, отказали да лекуват COVID-19 - E-Burgas.com

В закона за извънредното положение няма да се изброяват всички мерки срещу коронавируса, дава се право на министъра на здравеопазването да въвежда противоепидемични мерки след препоръки на националния оперативен щаб. Това обяви министърът на правосъдието Данаил Кирилов по БНТ. Решението за промени в законопроекта е взето късно снощи, уточни той. Няма да спорим кой има право да работи и кой не, заповедите на министър Ананиев ще определят според ситуацията. 

В закона, приет на първо четене, бяха записани и всички забрани за посещения на барове, клубове, молове и провеждането на масови мероприятия, които бяха обявени още миналия петък в заповедта на здравния министър Кирил Ананиев.

Няма да има наказания за медици, отказали да лекуват заразени с COVID 19, потвърди той. 

Парламентът ще продължи да работи, депутатите искат да се пред очите на своите избиратели, каза още Данаил Кирилов.

Свързани статии
Ето кои са отличените от кмета медицински специалисти в Бургас (Снимки) 435 са новозаразените с ковид у нас Вирусолог: Коронавирусът не изчезва, продължава да мутира 321 са новозаразените с коронавирус БЛС: Личните лекари са намалели наполовина през последните 20 години Проф. Христова за ковид: Най-страшното вече е зад гърба ни Коронавирусът остави над 50 хиляди българи без личен лекар Новите случаи на ковид у нас отново надхвърлиха 2000 Студентите в България се увеличават, масово искат да стават учители и лекари Все още не изписват безплатни ковид лекарства
Тагове
коронавирус лекари
Коментари

Още от последните новини