Поредна акция на КАТ по градовете

Поредна акция на КАТ по градовете - E-Burgas.com
Източник cross.bg

Поредната акция за превишена скорост и шофиране след употреба на алкохол или наркотици започна пътната полиция. През почивните дни ще бъдат изкарани допълнителни екипи и цивилни автомобили.

Мерките се взимат заради черната статистика и отчетения по-голям брой инциденти в градовете. Четиринадесет души са ранени при станалите 11 тежки катастрофи в страната през изминалото денонощие, съобщиха от МВР. В София са регистрирани три тежки и 31 леки пътни произшествия. Пострадали са трима души. За щастие загинали няма.

Масово се шофира с превишена скорост в населено място, сочи анализът на полицейската акция "Скорост", която служители на "Пътна полиция" на ОД на МВР-Пловдив са провели през изтеклото денонощие.

От пресцентъра на полицията уточняват, че са били заснети с мобилни камери 386 водачи, шофирали със скорост над разрешената, като 14 от нарушителите са се движили в диапазона от 90 до 99 км/ч, а 33 са карали колите си между 81 и 90 км/ч.

Най-голям е броят на нарушителите, които не спазват скоростния режим, позволен в населено място, със заснета скорост между 61 и 70 км в час. Засечените водачи в този скоростен диапазон са 183. Най-високата отчетена скорост в населено място е установена от пътната полиция на територията на РУ Карлово- 103 км/ч, на територията на РУ Първомай - от 100 км/ч, а в гр. Пловдив - 99 км/ч. Нарастват и катастрофите в региона. Два пътни инцидента са станали в Пловдив миналата вечер. 35-годишна жена и двете й деца - на 3 и 6 години са в болница.

Коментари