"Пътна полиция" с нова акция в страната, следят за колани и каски

"Пътна полиция" провежда акция по линия на Roadpol, насочена към контрол по използването на обезопасителни средства в автомобилите от водачи и пътници, обяви инспектор Лъчезар Близнаков от отдел "Пътна полиция" към ГДНП, цитиран от Днес.бг.

Акцията ще продължи до края на седмицата.

Полицията ще следи и за използването на обезопасителни системи и при превозването на деца в автомобилите. За цялата 2020 г. в страната са установени близо 100 000 нарушения от този тип от водачи и пътници.

"Продължаваме да установяваме пътници, които не знаят че имат задължение да слагат колани на задните седалки", каза още Близнаков. Той добави, че глобата е 50 лева, както и отнемане на контролни точки.


 

Свързани статии
Катастрофирал камион затвори Прохода на Републиката Над 700 нарушители по пътищата у нас само за денонощие БФС: Имаше опасност за живота на Тодор Неделев, бързите реакции го спасиха Влак помете камион на неохраняем прелез във Видинско, има загинали И Испания премахва ковид сертификата за пътници от ЕС Млад мъж от Карнобат почина след челен сблъсък на пътя Драганци – Драка Синдикатите настояват без таван на пенсиите още от 1 юли Къци Вапцаров пострада леко в катастрофа с мотора си Пиян шофьор предизвика верижна катастрофа на Околовръстното Общината разтури поредния катун в Бургас (Снимки)
Тагове
акция кат пътна полиция
Коментари

Още от последните новини