Парното и топлата вода няма да поскъпват

Парното и топлата вода няма да поскъпват - E-Burgas.com

Няма да има увеличение на цената на парното и топлата вода до края на отоплителния сезон, категорично заяви председателят на Комисията за енергийно и водно регулиране (КЕВР) Иван Иванов пред Дарик радио. Природният газ обаче ще поскъпне от Нова година с 5%, но това не е значително изменение на цената и затова няма да се отрази в цените на топлото, стана ясно от думите на Иванов.

Няма основание за увеличаване на цената на парното и топлата вода, обясни председателят на КЕВР. По думите му основание за повишаване на цените може да е значително изменение на в цената на природния газ. А предстоящото увеличение от 5% не е такова.

"Категорично мога да заявя за потребителите на топлинна енергия, че от 1 януари, при потвърждаване на нашето решение, няма да има промяна в цената на топлинната енергия. Същото важи и за високоефективната електроенергия, произведена по комбиниран начин от българските топлофикации, които се захранват с енергоносител природен газ. Като се надявам, че на 30 декември днешното ни становище ще бъде потвърдено с решение на комисията, мога да кажа, че до края на отоплителния сезон няма да бъде променяна цената на топлинната енергия за българските граждани", обясни Иван Иванов.

Коментари