Панайот Рейзи временно е отстранен от длъжност

Панайот Рейзи временно е отстранен от длъжност - E-Burgas.com

Същото важи и за главната му счетоводителка Златка Мусева

Специализираният наказателен съд отстрани временно от длъжност кмета на Созопол Панайот Рейзи и главния счетоводител на общината Златка Мусева. Съдът се съгласи с доводите на прокуратурата, че и двамата могат да попречат на разследването, ако останат на постовете си.

Обвинението твърди, че с фалшиви договори и фактури Рейзи и Мусева са превели по сметка на физическо лице голяма сума пари за общински ремонти. Човекът, на когото били преведени парите, нямал нищо общо с дейността. Така за три години те били присвоили два милиона лева.

На над 60 страници прокуратурата е изложила доводите си за отстраняването на кмета и главния счетоводител на община Созопол.

Заседанието започна с искане на защитата за прекратяване. Според адвоката на Рейзи и Мусева спецсъдът не е компетентен да гледа делото за отстраняване на двамата, защото разследването се води от Софийската градска прокуратура и докато не се стигне до внасяне на обвинителен акт, то ще е от компетентността на Софийския градски съд.

Прокуратурата не се съгласи, съдът също и заседанието започна по същество, като адвокатът на Панайот Рейзи и Златка Мусева се опита да обезсмисли отстраняването им, като представи молби за отпуск, подписани днес от двамата, за дълъг период от време - до юни. 

52-годишният Панайот Рейзи управлява Община Созопол от 2007 г. Преди това той бе председател на Общинския съвет и зам.-кмет.

Надежда Христова/dir.bg

Коментари

Още от последните новини