Отварят парковете за разходки, но за деца с родители

Отварят парковете за разходки, но за деца с родители - E-Burgas.com

Обмисля се вариант за смекчаване на ограниченията за разходки в парковете, така че те да бъдат отворени за родители с малки деца. Това се разбра от изказването на председателят на оперативния щаб Венцислав Мутафчийски на брифинг тази сутрин.

В момента разходките в паркове и градинки са позволени единствено за разходка на домашни кучета, при спазване на правила за дистанция.

Дали парковете ще отворят ще се разбере след учение и експеримент в неделя, по време на което ще се създаде организация за посещение, пише "Дневник". Мутафчийски посочи и друг фактор за смекчаване на забраната - дали "нашите съграждани ще спазват физическата дистанция и ще стане възможно да се разхождат в парка с малки деца". Той не успя да даде конкретен отговор какво означава малки деца.

"Нашата препоръка е градоначалниците във всеки град да определят подробностите по организацията на посещенията", каза Мутафчийски.

От няколко дни премиерът Бойко Борисов дава знаци, че забраната за разходки в паркове и градинки може да бъде смекчена и заяви, че това ще се реши в неделя. Вчера кметът на София Йорданка Фандъкова съобщи, че в енделя един парк ще бъде отворен експериментално, а общината ще предложи да се създаде определена организация - само в определени часове и при еднопосочно движение да се разрешат разходките на родители с малки деца. Тя уточни, че решението дали парковете да отворят ще зависи от препоръката на Националния оперативен щаб.

Свързани статии
Реновират и създават нови зелени пространства в Бургас Вече можем да сядаме по пейките в парковете Бургаският кмет предупреди: Затваряме отново парковете, ако не се спазват мерките! НА ЖИВО: Комисар Рачев и Иван Гюлев с информация как ще посещаваме Морската градина Общината се самосезира заради бетонирани дръвчета в "Меден рудник" Край морето няма спиране: Бургазлии налазиха плажа, първите бани са факт (Снимки) Бургазлии отнесоха актове заради разходки с кучета в Морската градина
Тагове
паркове морска радина разходки
Коментари

Още от последните новини