Отварят кораба на „Грийнпийс“ за посетители в Бургас /снимки/

Отварят кораба на „Грийнпийс“ за посетители в Бургас /снимки/ - E-Burgas.com

Кампанията „Свободни от пластмаса“ е на организациите „Грийнпийс“ и „За Земята“ с идея да се превърне в гражданско движение за по-малко пластмаса в живота и морето ни и повече устойчиви решения.

Във връзка с провеждането й в Бургас пристигна легендарният кораб на „Грийнпийс“ Rainbow Warrior. Той акостира на Морска гара в петък.

И днес ще бъде отоврен за посетители, които ще могат да го разгледат от близо и да се запознаят с кампаняита на екоорганизацията.

Начело с целите на националната инициатива ще бъде осъществена научна и изследователска дейност в Черно море, която ще бъде реализирана съвместно с учени от Института по биоразнообразие и екосистемни изследвания и Института по океанология към БАН. Високо технологичното оборудване на "Rainbow Warrior" ще позволи да се направят изследвания за натрупване на отпадъци и наличие на мрежи в защитени зони, както и ще се проучи състоянието на екосистемите.

Корабът се превърна в истинска атракция за бургазлии и туристи, които не пропуснаха да си направят снимки с пред ветрохода. 

Ето програмата за свободно посещение в Бургас:

- 5  август - 16:00 - 19:00  - Отворени врати и фестивал ( работилници, игри и други на кея)

- 5  август - 21:00 - 23:00  - Филмова вечер на кея

- 6  август  - 10:00 - 13:00 и 16:00 - 19:00  - Отворени врати , фестивал и прожекции на филми

- 6  август - 21:00 - 23:00  - Филмова вечер на кея

Снимки Катя ПЕНЕВА

Галерия
Коментари

Още от последните новини