Отстраниха от длъжност кмета на Вресово Юлюман Хасан, отива на съд за корупция

Отстраниха от длъжност кмета на Вресово Юлюман Хасан, отива на съд за корупция - E-Burgas.com
Снимка NOVA

По искане на Районна прокуратура – Айтос бе отстранен от длъжност кметът на село Вресово, общ. Руен, обвинен в обсебване на сумата от 28 612 лева и противозаконно унищожаване на общинско имущество

Той е привлечен към наказателна отговорност за това, че противозаконно е присвоил сумата от 28 612 лева. Престъплението е осъществено за времето от месец юни 2020 година до 03.11.2020 година в село Вресово.

Установено е, че обсебената парична сума е била връчена във владение на обвиняемия от 76 жители на селото, които са очаквали от него да организира доставяне на дърва за огрев.

Юлюман  Х. е обвинен и за това, че противозаконно унищожил движими вещи (на стойност 906 лева), собственост на Община Руен, чрез запалване с течно гориво – бензин. Сред унищожените вещи има техника и мебели.  Престъпното деяние е осъществено на 02.11.2020 година.

Установено е, че второто престъпно деяние е извършено, с цел да бъде прикрито първото престъпление.

Определението на Районен съд – Айтос може да бъде обжалвано пред Окръжен съд – Бургас.

Свързани статии
Кметове в Бургаско с най-много глоби за нерегламентирани сметища Трима са пострадалите от катастрофата край Айтос (Снимки) Гласуват за нов кмет на бургаското село Извор, приемат заявления само по настоящ адрес 6 тона въглища и няколко машини изгоряха при пожар в цех в Руенско Димитър Николов честити празника на медицинските сестри: Бъдете все така отговорини в мисията си! Кметът поздрави бургазлии в Деня на Европа: Бъдете горди, че нашият град е врата към света! Заразеното семейство от Руен е добре! Издирват се пет лица, пътували с бащата от Франция с микробус
Тагове
руен вресово кмет юлюман хасан
Коментари

Още от последните новини