Още една опция в Смарт Бургас - образователна секция и интелектуални игри

Още една опция в Смарт Бургас - образователна секция и интелектуални игри  - E-Burgas.com

Община Бургас разработи интерактивна програма за активно взаимодействие "Заедно ще се справим с игри и забавления у дома". Тя няма за цел да измести и замести установените в условията на извънредно положение електронни комуникационни канали между училище и ученици, които работят отлично. Но е една допълнителна помощ и възможност.

Програмата е качена в отделна секция на платформата Смарт Бургас. За достъп до нея последвайте следния линк или натиснете бутон ОБРАЗОВАНИЕ, разположен в лентата на главното меню.

Новата секция има два вътрешни раздела за училища и детски градини. В тях се публикуват визуални и помощни материали за обучение. Много детски градини вече предоставиха свои такива. Те могат да бъдат полезни на родителите, които са принудени от обстоятелствата да прекарват много време заедно с малки деца вкъщи. В тази секция на Смарт Бургас те ще открият събрани на едно място куп упражнения с котенца и кученца, геометрични форми, игри за броене и други, за да запълват времето по приятен и полезен начин.

Много детски градини публикуваха материали в "Заедно ще се справим с игри и забавления у дома". Всички останали, както и желаещите училища, могат да се свържат с общинска дирекция "Образование", за да предоставят свои предложения.

В този случай Смарт Бургас иска да помогне чрез активно взаимодействие между семейство и детска градина да се осигури подходяща подкрепяща среда за развитие на детската личност с игра в условия на извънредно положение. Образователната секция е съвсем нова и информацията в нея ще бъде прецизирана и изчистена от грешки в следващите дни.

Електронната платформа Смарт Бургас вече има мобилна версия. Тя е достъпна за телефоните с операционна система андроид, които са най-масово използваните, както и за айфон. Приложението се инсталира напълно безплатно в Google Play и App Store. 

Свързани статии
Тагове
Смарт Бургас
Коментари

Още от последните новини