Официално: Маските са задължителни на открито от 22 октомври

Официално: Маските са задължителни на открито от 22 октомври  - E-Burgas.com

Днес министърът на здравеопазването проф. Костадин Ангелов е на посещение в област Ловеч, за да се запознае на място със създадената организация във връзка с разпространението на COVID-19 в областта и готовността на лечебните заведения за справяне с пандемията.

Проф. Ангелов участва и в заседание на Областния кризисен щаб.

От 22 октомври маските на открито ще бъдат задължителни за всички. Това обяви здравният министър Костадин Ангелов на заседание на Областния кризисен щаб в Ловеч.

"Нашата цел е да намалим броя на заразените български граждани, за да постъпват по-малко в лечебните заведения. Пазим и българските медици с тази мярка. Ние трябва да запазим медиците живи, за да има кой да ни лекува", аргументира се министър Ангелов.

Ситуацията в областта е контролирана, макар че за последните 2 седици имаме нарастване на броя на заразените с коронавирус, каза още Ангелов.

Учебният процес ще продължи присъствено.

"Продължаваме с активния контрол при спазването на мерките, заяви здравният министър. Благодаря на целия щаб за организацията на цялата дейност. Нямам притеснение по отношение на ситиацията в област Ловеч", каза още Костадин Ангелов.

Коментари

Още от последните новини