Общините ще получат 20 млн. лв. за борбата с коронавируса

Общините ще получат 20 млн. лв. за борбата с коронавируса - E-Burgas.com

20 милиона лева ще получат общините за борбата с коронавируса в следващите три дни. Това съобщи социалният министър Деница Сачева. Държавата ще подпомогне финансово общините за подпомагане на самотно живеещите. Близо 43 500 граждани в момента получават услугата Домашен социален патронаж.

"Тези решения трябва да бъдат вземани по препоръка на Националния щаб. При силна мобилизация на обществото и при спазване на съответната дисциплина, мерките могат да не бъдат най-строгите", заяви пред NOVA министърът на труда и социалната политика. "Виждате, че речта на Мутафчийски, която действително беше много силна, подейства мобилизиращо на обществото. Може би хората все още не осъзнават колко сериозно е положението. Същевременно е добре да казваме и това, че независимо от разрастващите се мащаби на болни хора, имаме 93%, които оздравяват. Дори и при рисковите възрасти имаме хора, които оздравяват", обясни тя.

"Близо 43 500 са хората, които в момента получават услугата Домашен социален патронаж. В следващите 3 дни общините ще получат допълнителен финансов ресурс от 20 млн. лева, за да разширят тази услуга за хората с увреждания и хората, които са под карантина. Общините организират тази дейност", уточни министър Сачева.

Свързани статии
903 са новозаразените с ковид за последното денонощие 10 общини от Бургаска област получават пари за инфраструктурни проекти Още две области минават в червената ковид зона Близо 200 общини получават пари за пътища и водопроводи Ангел Кунчев: Трябва да вземем мерки сега, за да не пълним пак болниците 643 са новите случаи на коронавирус Общински проекти и ремонти на пътища чакат 3 млрд. лева от държавата 435 са новозаразените с ковид у нас Вирусолог: Коронавирусът не изчезва, продължава да мутира 321 са новозаразените с коронавирус
Тагове
коронавирус общини
Коментари

Още от последните новини