Общината наема младежи без работа по проект

Общината наема младежи без работа по проект - E-Burgas.com

102-ма младежи до 29 години, които не са ангажирани с обучение, образование или са извън работна заетост през последните минимум 4 месеца и не са регистрирани в дирекция "Бюро по труда" през последните 12 месеца, ще бъдат привлечени към проекта "Активиране на младежи от уязвими групи към обучение и заетост на територията на община Бургас".

. 65 от тях ще бъдат одобрени и ще започнат дуално обучение за придобиване на професионална квалификация по следните професии - градинар, барман, работник поддръжка на сгради, помощник - възпитател, помощник - готвач и социален асистент. Това обясни днес зам.-кметът по образование и култура Йорданка Ананиева. Тя уточни, че 18 детски гради и 2 общински предприятия са партньори по проекта и ще наемат младежи на различни позиции. След успешното приключване на обучението ще бъде осигурена субсидирана заетост от партньорите по проекта, в качеството им на работодатели за период от 6 месеца.

След изтичане на срока, в който е осигурена субсидирана заетост на лицата, съответният работодател си запазва правото по своя преценка да предложи на наетите служители постоянна заетост. Останалите 37 младежи ще бъдат подпомогнати към успешна професионална реализация, като съответно 16 от идентифицираните млади хора бъдат насочени да се запишат в подходяща образователна институция за продължаване на образованието, а 21 ще бъдат насърчени към активно търсене на работа и регистрирани в дирекция "Бюро по труда".

Договорът за изпълнение на проекта "Активиране на младежи от уязвими групи към обучение и заетост на територията на община Бургас" е подписан между Община Бургас и МТСП и е финансиран по процедура за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ "Активни". 

Коментари

Още от последните новини