Областният управител Вълчо Чолаков със силна реч към местната власт в Несебър

Областният управител Вълчо Чолаков със силна реч към местната власт в Несебър - E-Burgas.com

Изключително силно обръщение направи областният управител на Бургас към новия ОбС в Несебър. В речта си той призова за обединение и изрази вяра, че въпреки ситуацията, с която стартира управлението в Несебър,  ще се намерят правилните действия, така че те да бъдат повод за гордост след време.

Ето какво каза още в обръщението си областния управител:

47 кметове и председатели на Общински съвети от Освобождението до днес са полагали клетва да служат за благото на Несебър. 47, управлявали Общината при различни условия – на войни, на бежански кризи, на етническо напрежение. 47, чиито имена може да  не помним днес, но чиито дела ще останат в историята завинаги. Общото между тях – умението да обединяват, да се водят от обществения, а не от личен интерес.  Да намират мирно решаване на проблемите. Да създават – религиозни, образователни, културни средища.
Днес, предстои вие да поемете по пътя на тези 47, при условия по-различни от останалите 12 общини, в които проведох тържествени сесии. При различни условия, но с еднакво очакван от избирателите резултат– за обединение, за загърбване на личните пристрастия, за прозрачност, за работа в полза на общината и жителите й.
Вярвам, че независимо от политическата си разноликост ще намерите човешко единомислие. Вярвам, че въпреки ситуацията, с която стартирате своето управление ще намерите правилния тон и действия, за да останат делата ви в историята, като повод за гордост.

Прожекторите на обществения интерес, днес са насочени към тази зала - нека това, което осветят бъде достойнство, мъдрост и грижа за хората.
След полагането на клетва, отговорността за развитието на община Несебър и за добруването на несебърлии минава във Ваши ръце. Носете тази отговорност съвестно, без да забравяте поетите обещания. Не разделяйте хората. Обединявайте ги. Това ще е във ваша полза и в полза бъдещето на Несебър. И не забравяйте - за  Несебър не може да се говори в сравнителна форма. Той е един за България.

Коментари

Още от последните новини