Облачен уикенд, но почти без валежи

Облачен уикенд, но почти без валежи - E-Burgas.com

В по-голямата част от страната денят ще започне с ниска облачност. Предимно слънчево ще бъде над Югозападна България, а до вечерта облачността ще намалее и в много райони от останалата част на страната. Ще бъде почти без валежи. В Източна България ще духа умерен север-северозападен вятър, показва прогнозата на БНТ.

В планините облачността ще намалее до слънчево време, но в сутрешните часове по високите части на Централна Стара планина все още е възможно да превалява слаб сняг. Ще духа умерен север-северозападен вятър. Максималната температура на 1200 метра ще е около 8°, на 2000 метра - около 1°.

В неделя и понеделник ще бъде предимно слънчево и почти тихо. По поречието на Дунав и в източните райони сутринта ще е мъгливо или с ниска слоеста облачност, но и там около и след обяд видимостта ще се подобрява, а облачността ще се разкъсва. Минималните температури ще са между 0° и 5°, а максималните - между 10° и 15°.

Във вторник от запад облачността ще се увеличи и в Западна България на места ще превали, а дневните температури там ще са по-ниски спрямо предишните дни.

В сряда от североизток ще прониква по-студен въздух и температурите и в Източна България ще се понижат. Ще бъде предимно облачно с валежи от дъжд, в планините - от сняг.

Свързани статии
Ветровито време и днес Ветровито днес, с валежи главно в планините И днес разкъсана облачност, до 4 градуса по морето Облачна събота с дъжд в източните райони Облачното и дъждовно време остава и днес Слънчев уикенд, но истинската зима се задава Времето остава топло и днес Слънчево и топло време по Черноморието Предимно слънчево време на Коледа Облачно и ветровито време в неделя
Тагове
време прогнзоза облаци
Коментари

Още от последните новини