Няма да вдигат цената на ток, парно и вода за бита до Нова година

Няма да вдигат цената на ток, парно и вода за бита до Нова година  - E-Burgas.com

Битът към момента не е застрашен от повишаване на цените до нова година. Ако, наближавайки този краен срок на ценовото решение, се види, че има предпоставки за сериозно увеличение на цената, държавата ще използва всички резерви, които има, за да направи така, че увеличението да не е толкова голямо.

Това отговори енергийният министър Андрей Живков на въпрос можем ли да очакваме компенсации за бита в цените на тока, водата и парното.

Живков даде интервю за Нова телевизия, в което отговори на много актуални въпроси относно очакваното повишение на цените. 

"Факторите, които определят цените, са различни. Това са цената на газа, факторите около цените на въглеродните емисии. Много е важна и прогнозата каква зима ни очаква. В голяма степен скокът на цените е заради неизвестността каква ще бъде зимата. Имайте предвид, че цените на борсите до голяма степен отразяват притеснението и страха на клиентите. Зимата ще бъде такава, каквато е, и без нашите молби. Но топлата зима е един от факторите, който би могъл да допринесе за смекчаване на цените." заяви още енергийният министър. 

Според него през последните няколко дни цената на газа е скочила толкова много, че никой анализатор не го е очаквал. 

Анкета
Свързани статии
Бензинът може да достигне 3 лева Хлебопроизводители: Всяка следваща партида може да бъде по-скъпа И такситата вдигат цените Ръст на цените преди празниците - мезетата по-скъпи от вносното месо Очакваме скок на водата с 30% Експерт: Поскъпването на горивата ще продължи С какво ще се отоплявате тази зима? (анкета) Радев: Трета седмица България държи най-ниската цена на тока в Европа Експерти казаха кое ще бъде най-икономичното и най-скъпото отопление тази зима Колко струва апартамент в Слънчев бряг и Свети Влас
Тагове
отопление цени инфлация
Коментари

Още от последните новини