Няма да вдигат цената на ток, парно и вода за бита до Нова година

Няма да вдигат цената на ток, парно и вода за бита до Нова година  - E-Burgas.com

Битът към момента не е застрашен от повишаване на цените до нова година. Ако, наближавайки този краен срок на ценовото решение, се види, че има предпоставки за сериозно увеличение на цената, държавата ще използва всички резерви, които има, за да направи така, че увеличението да не е толкова голямо.

Това отговори енергийният министър Андрей Живков на въпрос можем ли да очакваме компенсации за бита в цените на тока, водата и парното.

Живков даде интервю за Нова телевизия, в което отговори на много актуални въпроси относно очакваното повишение на цените. 

"Факторите, които определят цените, са различни. Това са цената на газа, факторите около цените на въглеродните емисии. Много е важна и прогнозата каква зима ни очаква. В голяма степен скокът на цените е заради неизвестността каква ще бъде зимата. Имайте предвид, че цените на борсите до голяма степен отразяват притеснението и страха на клиентите. Зимата ще бъде такава, каквато е, и без нашите молби. Но топлата зима е един от факторите, който би могъл да допринесе за смекчаване на цените." заяви още енергийният министър. 

Според него през последните няколко дни цената на газа е скочила толкова много, че никой анализатор не го е очаквал. 

Анкета
Свързани статии
Созопол и Боровец с най-скъпите жилища, ръст на покупките по курортите Председателят на БПГА: Съвсем скоро горивата у нас ще поевтинеят значително Скъпотия: Сиренето, кашкавалът, маслото и яйцата отново поскъпват Тихомир Янакиев: Две години ме заблуждават за огромни ВиК проекти за 400 млн. лв. КНСБ настоява за 800 лева минимална заплата от октомври Експерт: Почивката на нашето море е скъпа и ще става още по-скъпа Икономисти: Европа я чака тежка криза след ноември, не можем да спрем инфлацията 100 лв. за преглед по курортите, 700 лв. да ти извадят рибена кост от гърлото Цената на хляба може да достигне 3 лв. Експерт: Почивката по морето ще е с 40% по-скъпа това лято
Тагове
отопление цени инфлация
Коментари

Още от последните новини