Нургюл Салимова ще играе шах с бургазлии

Нургюл Салимова ще играе шах с бургазлии - E-Burgas.com

Благотворителен шахматен сеанс с участието на Нургюл Салимова ще се проведе в Бургас на 26 ноември от 16.00 часа. Мястото на събитието е конферентната зала на хотел „България“. Каузата на инициативата е събиране на средства за изграждане на символ на талантливите деца на Бургас.

Шахматният сеанс ще включва едновременна игра на 20 шахматни дъски. Входът за събитието ще бъде само срещу предварително закупен билет с възможност за участие в сеанса. Организатор на благотворителния шахматен сеанс е Фондация „Шанс за децата и природата на България“, в сътрудничество с Живко Жеков – треньор на Нургюл Салимова, партньори Община Бургас, хотел „България“ и спонсор Digihub.

Входът с право на игра е на стойност 100 лв., а този без право на игра – 50 лв.

Фондация „Шанс за децата и природата на България“ вече 11 години открива, подкрепя, мотивира и развива талантливите деца на България, а единственият в страната Център за млади таланти дава възможности и изява специално на децата от Бургас. От Фондацията смятат, че талантът на бургаските деца трябва да бъде насърчен, поощрен и показан на цялото общество, а бургаските деца заслужават признание и свой символ на таланта.

Нургюл Салимова е международен майстор по шахмат за мъже и международен гросмайстор при жени, световна и европейска шампионка за девойки. Салимова е третата шахматистка в историята на българския шахмат, преминала границата 2400 и втората българска шахматистка, покрила норма за международен грос майстор и при мъжете. Тя е най-младата шампионка на България за жени за всички времена.

Събитието е присъствено и става само след предварителна регистрация на: https://events.forbgkids.org/

Свързани статии
Нургюл Салимова загрява за Световната купа с турнир в Белград
Тагове
шахмат
Коментари

Още от последните новини