Нов инвеститор разкрива над 200 работни места в Бургас (снимки)

Нов инвеститор разкрива над 200 работни места в Бургас (снимки)  - E-Burgas.com

Дружеството „Сигматек“ ЕООД ще инвестира над 30 млн. долара в Индустриалния и логистичен парк

Над 200 работни места за специалисти се очаква да бъдат разкрити в Бургас до една година. Това стана ясно на днешната първа копка за научно-изследователски и производствен комплекс на дружество „Сигматек“ ЕООД на територията на „Индустриален и логистичен парк-Бургас“ АД.

На откриването присъстваха кметът Димитър Николов, областният управител Вълчо Чолаков, собственикът на„Сигматек“ ЕООД  Алексей Филипов и изпълнителен директор "Индустриални зони" ЕАД Антоанета Барес. 

Дейността на самия комплекс е свързана с рециклиране и ремонт на газотурбинни двигатели за аеродинамическата индустрия. 

Комплексът ще бъде разположен  на площ 19 997 кв. м, от които близо 12 000 км застроена площ. Срокът за реализация и въвеждане в експлоатация на производствената базата е 36 месеца. Инвестицията възлиза на 30 млн. долара. Научно-изследователския комплекс ще бъде построен на 3 етапа. 

Първата среща между общината и инвеститора е била преди година и половина. 

"След 1 година повече от 200 специалисти ще работят тук с много добро заплащане, което е голямо преимущество за нашия град.  Съчетава научната с производствената част. За първите 5 години след отварянето на производството има гарантиран пазар, който е много голям." заяви кметът Димитър Николов. Той уточни, че предстоят срещи с ръководствата на двата бургаски ВУЗ-а, които могат да помогнат с въвеждането на нови специалности, които ще имат възможност за реализация в новия комплекс. 

Галерия
Коментари

Още от последните новини