Наводнен трафопост остави жителите на "Възраждане" без ток

Наводнен трафопост остави жителите на
снимка: БНТ

Жители на няколко блока в комплекс "Възраждане" остана без ток. Причината е наводнен трафопост и късо съединение заради проливния дъжд, съобщава БНТ. Цяла нощ жителите на Бургас са звънели на дежурните телефони в електроразпределителното дружество, но оттам екипи са изпратели едва в 10 часа сутринта.

Това е един от жилищните блокове, който е без ток повече от половин ден. Тук живеят семейства с малки деца и бебета, които се отопляват само с електричество. Хората още не могат да си обяснят как в 21 век могат да останат без ток повече от 12 часа.

Според хората аварийните екипи на EVN са пристигнали едва в 9 часа сутринта. Направили са оглед и са си тръгнали. Час по-късно пристига втори екип, който започна да покрива с найлон протеклия покрив на трафопоста. Аварийните екипи отказаха да коментират причината защо един от големите комплекси в Бургас е без ток.

От пресцентъра на електроразпределителното дружество обясниха, че причината за голямата авария е протекъл покрив на трафопост. От там заявиха, че правят всичко възможно да отстранят проблема, но не се ангажират с точно време. До тогава бургазлии са принудени да бъдат на студено и без ток.

Коментари

Още от последните новини