На вниманието на седмокласниците: Строителния въвежда нова специалност "Брокер недвижими имоти" (Видео)

На вниманието на седмокласниците: Строителния въвежда нова специалност

За първи път в Бургас, от учебната година 2020-2021 се въвежда специалност "Брокер недвижими имоти". Тя ще се изучава единствено в ПГСАГ "Кольо Фичето" Бургас, в една паралелка, с английски език. Създаването на професията се налага заради високите изисквания на пазара и дългогодишното настояване на Националното сдружение на агенциите за недвижими имоти брокерската професия да бъде изучавана в училище, а практикуващите я специалисти да имат нужното образование.

ПГСАГ "Кольо Фичето" създаде специално видео, в което професионалисти разказват какво работи брокерът, какво трябва да знае той, какво се изучава в специалността и перспективна ли е професията като условия на труд и възнаграждение. Видеото е изготвено със съдействието на г-жа Румяна Георгиева, собственик на агенция за недвижими имоти и член на Управителния съвет на Национално сдружение "Недвижими имоти", преподаватели и ученици от гимназията. Надяваме се, че видеото ще бъде от полза на седмокласниците и техните родители. Видеото може да видите долу.

Специалността "Брокер" е с прием след седми клас, с петгодишен курс на обучение. Застъпени са много професионални предмети, свързани със строителството - градоустройство, оценка на имоти, икономика, счетоводство на предприятието, както и предмети, свързани с търговията и психологията в търговията - комуникация и бизнес етикет, предприемачество, електронна търговия, право, маркетинг. Практиките ще се провеждат във водещи брокерски фирми. 

Балообразуването е от удвоените оценки по български език и математика. 

 

Свързани статии
Вече е ясно как ще изглежда новият корпус на училището в Сарафово Откриха новия учебен корпус и физкултурен салон на най-старото бургаско училище (Снимки) Коджакафалията подари на учениците си Център за космически изследвания за рождения си ден (Снимки) Близо 300 деца прекрачиха прага на науката за първи път в Несебър Криза на класни стаи в Сарафово, частна къща поема ученици Пожар лумна в пловдивско училище, персоналът се самоевакуира Община Бургас търси да назначи училищни лекари Обсъдиха възможността в повече бургаски училища да се изучава японски език Връщат изкуството и културата в учебната програма като равноправни часове IT гимназията в Бургас обяви нови специалности и очаква близо 200 ученици (видео)
Тагове
училище специалност строителния
Коментари

Още от последните новини