МВР ще контролира магистралите със скоростни автомобили

МВР ще контролира магистралите със скоростни автомобили  - E-Burgas.com

Има идея МВР да закупи скоростни автомобили за контрол по магистралите у нас. Това съобщи главният секретар на МВР Ивайло Иванов. Пътната безопасност е сред приоритетите на ръководството на министерството и затова ще бъдат взети и още мерки допълни Иванов.

Въпреки лошите данни искам да кажа, че през 2018 г. регистрираните пътни произшествия са минус 198, загиналите са минус 73, ранените са минус 207. Не е цифрата, която ние очакваме и искаме да постигнем, но все пак с мерките, които са предприемани досега и които смятаме да предприемем за в бъдеще, има 73 човешки живота, които са спасени. Трябва да затвърдим тази тенденция. Много мерки сме набелязали", заяви пред БНР Иванов.

"Въпреки че има увеличение на доверието в МВР, то не е на нивата, на които на мен би ми се искало да бъде“, коментира още главният секретар на МВР и увери, че ще продължава да работи за това. 
 
Относно последния случай с полицаи от 4-то РПУ в София, обвинени за участие в престъпна група, Иванов заяви, че поведението им няма как да бъде толерирано. Той заяви също, че "по никакъв начин няма да толерира посегателства срещу полицаи, които изпълняват служебните си задължения".

 

Коментари

Още от последните новини