Михаил Големинов с концерт във Флората довечера

Михаил Големинов с концерт във Флората довечера - E-Burgas.com

Днес от 19:00 ч. в експоцентър “Флора” ще се проведе вторият концерт на Михаил Големинов. Той е част от проекта  му “Практика на вероятностите” - музикална импровизация по неми филми от началото на ХХ век. Самият Михаил Големинов композира и свири на клавишни и електронни инструменти.

Проектът създава спонтанна артистична ситуация, каквато създава импровизирането на музика към неми филми от зората на футуризма и дадаизма. Той предлага едно аудиовизуално пътешествие по неизвестна траектория.

Експерименталният филмов авангард от първата половина на миналия век, особено немите клипове на Ханс Рихтер, Ман Рей, Марсел Дюшан и др., са вдъхновяващ импулс за импровизирана музика, най-вече поради своята абстрактност и освободената, многопосочна асоциативност.

Генеративната електроника, а именно специално разработената от Михаил Големинов компютърна програма, интерпретираща визуалния компонент чрез прилагане на композиционни алгоритми, привнася допълнителен нюанс на непредвидимост, кореспондиращ и взаимодействащ със спонтанните реакции на музиканта-импровизатор.

Вход за музикалното представление: 3 лв.

Билети: касата на експоцентър “Флора”.

Коментари

Още от последните новини