Лютви Местан: „Ние сме истински български патриоти”

Лютви Местан: „Ние сме истински български патриоти” - E-Burgas.com

Стотици симпатизанти на ПП ДОСТ посрещнаха с овации лидерът на Обединението Лютви Местан в Айтос. Той се срещна със симпатизанти на партията и сподели с тях своите впечатления от провеждащата се в страната предизборна кампания и очакванията си за изхода на предсрочните Парламентарни избори. Лютви Местан пристигна в града със заместничката си проф. Марияна Георгиева, Ахмед Хюсеин, член на Изпълнителния съвет на ПП ДОСТ, водачът на листата на Обединението Айдоан Али и с областният председател на ПП ДОСТ за Бургаска област д-р Бирджан Йозтюрк.  

„Ние сме истински български патриоти , много по-големи патриоти от крайните националисти, защото държим на България – единна, неделима, със свещени граници и територии”, каза в словто си Лютви Местан.

 Пред събралите се в Айтос той заяви, че се чувства морално и политически задължен да отправи специална благодарност към двама политици- Хюсеин Хафъзов, заместник председател на ПП ДОСТ и водачът на листата на Обединението Айдоан Али.

„ Хюсеин Хафъзов бе един от първите, които тръгнаха с мен след изключването ми от ДПС, само защото съм защитил една натовска държава в лицето на Република Турция след кризата със сваления руски самолет. След възродителния процес през 1989 година, коя страна се превърна във втора родина за хората, напуснали България- Република Турция. Не е ли наш дълг да се отблагодарим когато тази страна изживява криза в отношенията си с една друга държава, извършила нарушение на въздушното й пространство?”, заяви лидерът на ПП ДОСТ. „Благодаря на г-н Хафъзов, че бе от първите, които доблестно и смело казаха „не” на сараите, „не” на грешното решение на Доган, а „да” на верния път, по който ще вървим”, каза още той.

„Втората причина, поради която искам да благодаря на Хюсеин Хафъзов е, че като Апостоли, заедно с екипа ни, в продължение на една година градят структури в Бургас. Направиха над 80 местни съвета. Хафъзов имаше готов мандат в Бургас. Ако беше поискал да води листата, никой не можеше да му каже не. Той много искаше да води листата в Бургас, но осъзна, че за да се случи проектът ДОСТ, трябва да има битка срещу модела „КОЙ?” И че неговият потенциал трябва да се използва точно в Благоевград и точно в Смолян. Направи саможертва в името на общия интерес на ДОСТ, в името на всички ни. За да направиш подобно нещо, трябва да си преди всичко голям човек. Хафъзов е такъв и аз се гордея, че е мой партньор, че е до мен”, бе категоричен Лютви Местан.

Лидерът на ПП ДОСТ благодари и на водача на бургаската листа Айдоан Али:

„ Той направи много и работи много за Шумен. Изгражда структури. И също направи саможертва в името на Обединението, за да бъдем по-успешни.”

Лютви Местан  заяви още: „Проектът ДОСТ има за основна мисия да даде реална алтернатива на стотици хиляди български граждани, които преживяха трагедията на възродителния процес. Които през май 1989 година разклатиха основите на Тодор Живковия комунистически режим. Ако през онези години ние бяхме част от демократичните сили в България, сега нашата Родина, по ниво на демокрация, по ниво на жизнения стандарт, щеше да е наравно с Полша, Унгария и Чехия . Вижте колко сме далеч от тях сега. Основната причина затова е злокобен, външнополитически сценарий, подкрепен от ретроградните сили в България, вкара стотици хиляди турци и мюсюлмани в България под крилото на Доган. Обаче в политиката е така- рано или късно маските падат. Маските паднаха с решението за изключването на Местан , но това отдавна съм го простил. Дори съм благодарен, защото благодарение на това решение, ние се сдобихме с нашата реална свобода и сега идваме пред вас с една чиста, неопетнена партия, която няма минало, но има много богато бъдеще.”

Заместникът му проф. Марияна Георгиева призова присъстващите да останат свободни и достойни.”Това е важно за Партия ДОСТ. Обединението работи в името на хората. Призовавам Ви на 26-ти да покажете с номер 13 в бюлетината, какво значи да си член, симпатизант, сподвижник, приятел на ДОСТ.  Това значи да дадете гласа си за партията, която се явява срещу лъжата-27 години на гърба на хората и за сметка на техния тежък живот. Да накажете измамниците. Да покажете, че човекът, този, който носи сърце и душа, иска на 26 март да си вземе най-после свободата-не на думи ”, заяви проф. Марияна Георгиева.

Водачът на бургаската листа Айдоан Али призова за подкрепа за европейското и натовско бъдеще на България.

„Преди около година начело, с лидера Лютви Местан, Хюсеин Хафъзов и другите поехме този поход. За да кажем НЕ на олигархията, която управлява партиите в България и смуче кръвта на нашата мила Родина. Ние започнахме този поход, за да не се върнат тези същите, които ни управляваха до 1989 година. Сега те си правят сметки след изборите да правят коалиции ала Орешарски, от което страната ни може да загуби. В тези последни дни преди изборите вие пишете историята и историята ще пише за Вас. Ще пише за Вашата смелост, за това, че се противопоставяте на тези олигархични , мафиотски партии, които ни докараха до този хал. Нека не позволим това, което в момента се предлага, да помрачи бъдещето ни”, каза още Айдоан Али.

По време на срещата бе декларирано, че членовете и симпатизантите на Обединение ДОСТ са напълно готови за битката с олигархията и статуквото.

Галерия
Коментари

Още от последните новини