Лихварите от Карнобат предлагали кредити до 40 млн. евро от името на големи турски и германски банки

Лихварите от Карнобат предлагали кредити до 40 млн. евро от името на големи турски и германски банки - E-Burgas.com
Снимка: Архив

Към момента в акцията на полицията са задържани десет души

От полицията в Бургас разкриха подробности за мащабната полицейска акция, която се провежда днес на територията на Карнобатския квартал “Калайджийски”, . Тя е насочена към неутрализиране на организирана престъпна група, развиваща престъпната си дейност основно на територията на България и в частност в Карнобат. Касае се за група лица, извършващи измами в особено големи размери.

Същите обясняват, че са представители на големи турски и германски банки, като убеждават жертвите си, че ще им уредят банкови кредити в размер от 100 000 до 40 000 000 евро за са подпомогнат производствената си дейност.

За извършваната престъпна дейност е предвидено наказание “лишаване от свобода” за повече три години и съставляващо престъпление по чл. 209 от НК. За създадената група с користна цел - престъпление по чл. 321 Ал. 3, т. 2 вр. с Ал. 2 от НК.

От сутринта на девет адреса в Карнобатския квартал се Извършват арести и претърсвания. Към момента са задържани десет човека, като Предстои обобщаване на информацията за ролята на всеки един от тях в организираната престъпна група, както и повдигнато на обвинения. Акцията се провежда под надзора на специализираната прокуратура и следствения отдел към специализираната прокуратура.

Коментари

Още от последните новини