КЗП огласи нарушителите по морето

КЗП огласи нарушителите по морето  - E-Burgas.com

Нарушенията на търговците по Черноморието намаляват като брой, но не и като вид, предлагане и обслужване се разминават и този летен сезон. Това каза пред „Фокус“ председателят на Комисията за защита на потребителите Димитър Маргаритов.

По думите му повече са били извършените проверки по южното Черноморие, като притегателна дестинация за масовия турист. „Вследствие на сигнали от потребители и проведената кампания „Лято 2018“ са проверени над 1500 обекта. За да се повиши качеството на българския туристически продукт, са нужни повече информационни кампании и стриктна превенция. Хората са били изкушени от някаква оферта, обикновено тя се предлага и в интернет. Там са публикувани интересни картинки, изкушаваща информация, атрактивни цени, а впоследствие се оказва, че не всичко това в комбинация може да бъде предоставени. Когато потребителите разглеждат такива оферти и установят или нереално ниска цена за това, което се обещава, или пък че са малко повече описаните услуги, отколкото традиционно могат да бъдат предоставени, да имат едно наум“, препоръча Димитър Маргаритов.

Той добави, че най-добрият вариант за потребителя е да се свърже със съответния търговец, за да се установи „от първа ръка“ до каква степен предлаганите условия отговарят на истината. „Почивките „Аll Inclusive“ набират все по-широка популярност сред българите, но въпреки това да се наблюдават практики от нелоялни търговци за освобождаване от отговорност да се предостави описаното по закон“, уточни председателят на Комисията за защита на потребителите.

Коментари

Още от последните новини