Колона от над 300 автомобила обикаля Бургас в знак на протест (видео)

Шофьорите съзряха полицейски натиск, след като на някои от тях бяха записани личните данни

Колона от над 300 автомобила и мотоциклета потегли и премина днес през Бургас в знак на протест срещу високите цени на горивата. Шофьорите очакват бройката да нарастне, тъй като много автомобили ще се присъединят към колоната след потеглянето й. Шествието е част от националния протест, който днес се организира в 30 български града. 

Бургаските шофьори се събраха на паркинга пред търговска верига "Метро" със знамена и протестни плакати. Те се отказаха от първоначалната си идея да блокират АМ "Тракия", като вместо това решиха да направят една парадна обиколка през Бургас, за да могат да ги видят повече хора. Колоната от автомобили се отправи към бензиностанция "Лукойл", където по думите на шофьорите трябва да заредят за левче, след което да обърнат на "Джъмбо" и да потеглят към кръговото кръстовище на "Трапезица". След това шествието ще се отправи отново към началната си точка на паркинга на "Метро". 

Някои от протестиращите шофьори днес останаха недоволни, тъй като органите на реда записаха личните им данни. Официалната причина за това е, че протестът се води без организатори, но шофьорите съзряха полицейски натиск и дори изразиха съмнение, че после ще бъдат спирани и глобявани без причина. 

Галерия
Коментари

Още от последните новини