Кметът Николов "запали"свещичките на гигантска торта за 10 ЧРД на Пясъчния фестивал

Кметът Николов

Кметът на Община Бургас Димитър Николов "запали" символично свещите на гигантска торта от пясък, специално направена за юбилейното 10-то издание на Фестивала на пясъчните фигури. Стотици бургазлии имаха възможност да разгледат новите приказни фигури от пясък още в първия ден. Те са творения на 21 скулптори от България, Чехия, Полша, Украйна, Турция, Германия, Латвия, Португалия и Русия. Специално за откриването с атрактивни пърформанси се включиха таланти от НУМСИ "Панчо Владигеров", Балет "Дюн"и театрални школи за деца и младежи.

"Този приказен фестивал се превърна в една от емблемите на града и е едно от най- очакваните събития  в неговата културна програма", заяви по време на откриването на тазгодишното издание кметът Димитър Николов. На откриването присъства и зам.-кметът по култура и образование Йорданка Ананиева.

В пясъчния град има 50 персонажа на известни личности, емблематични исторически фигури и приказни герои. Те са  изградени от 5 600 тона пясък, преплетени в 20 композиции. Пясъчният фестивал ще е отворен до края на септември.    

Коментари

Още от последните новини