Кметът Димитър Николов: От 4 700 ваксинирани само седем души са прекарали ковид и то леко

Кметът Димитър Николов: От 4 700 ваксинирани само седем души са прекарали ковид и то леко - E-Burgas.com

Кризисната ситуация не е преминала, разкрити са още стотици легла в болниците

От общо 4 700 души в Бургаско, които са се ваксинирали по време на Първа и Втора фаза на националния план за ваксиниране срещу коронавирус, едва седем души са се заразили и са изкарали леко инфекцията, без тежки последствия. Това разкри лично кметът на община Бургас Димитър Николов на днешната сесия на местния парламент.

„Все още не е измислено лекарство, което да лекува ковид инфекцията, но светът е разработил ваксини, които предпазват населението“, заяви кметът относно ефеклтивността на имунизацията.

Въпреки това в Бургас все още се намира в пик на заразяване и е сред градовете у нас, в които коронавирусът върлува силно. В тази връзка са разкрити още 332 болнични легла в областта, 22 от които интензивни.

Към днешна дата са разкрити 15 пункта за имунизация на граждани, един от които се намира в УМБАЛ-Бургас и е денонощен.

Свързани статии
Отново над 10 000 новозаразени у нас Ваксинират възрастни хора директно в пенсионерските клубове в Бургас Ето къде може да се ваксинирате днес и утре Остава висок броят на новозаразените у нас Продължава да расте броят на заразените ученици в областта Проф. Аргирова: Делта и Омикрон циркулират едновременно у нас Едва 15 свободни ковид легла в Бургаската болница, спират плановите прием и операции Броят на новозаразените отново скочи над 7000 30 300 българи се ваксинираха вчера, 5 703 се заразиха СЗО: Омикрон е особено опасен за неваксинираните
Тагове
ковид ваксини димитър николов
Коментари

Още от последните новини