Кметът Димитър Николов: От 4 700 ваксинирани само седем души са прекарали ковид и то леко

Кметът Димитър Николов: От 4 700 ваксинирани само седем души са прекарали ковид и то леко - E-Burgas.com

Кризисната ситуация не е преминала, разкрити са още стотици легла в болниците

От общо 4 700 души в Бургаско, които са се ваксинирали по време на Първа и Втора фаза на националния план за ваксиниране срещу коронавирус, едва седем души са се заразили и са изкарали леко инфекцията, без тежки последствия. Това разкри лично кметът на община Бургас Димитър Николов на днешната сесия на местния парламент.

„Все още не е измислено лекарство, което да лекува ковид инфекцията, но светът е разработил ваксини, които предпазват населението“, заяви кметът относно ефеклтивността на имунизацията.

Въпреки това в Бургас все още се намира в пик на заразяване и е сред градовете у нас, в които коронавирусът върлува силно. В тази връзка са разкрити още 332 болнични легла в областта, 22 от които интензивни.

Към днешна дата са разкрити 15 пункта за имунизация на граждани, един от които се намира в УМБАЛ-Бургас и е денонощен.

Свързани статии
Бъдещето на летния сезон зависи от това колко хора ще се ваксинират Над 20 хиляди души се ваксинираха за един ден, 1733 са новозаразените Бургас и Царево с висок брой новозаразени с ковид За удобство на бургазлии: Запишете си час за ваксина в двата пункта в болницата МЗ публикува списък на всички пунктове за ваксинация в област Бургас Димитър Николов: Благодаря на всички, които подкрепиха бюджета, той осигурява стабилността на общината Хората със странична реакция от ваксината ще могат да взимат болнични Доц. Дочев: Ваксинацията е личен пример, с който показваме пътя за спасение от вируса Масовата ваксинация продължава - откриват пунктове в Айтос, Карнобат, Поморие и Царево Над 4000 ваксинирани за последните 24 часа у нас
Тагове
ковид ваксини димитър николов
Коментари

Още от последните новини