Кметът Димитър Николов: От 4 700 ваксинирани само седем души са прекарали ковид и то леко

Кметът Димитър Николов: От 4 700 ваксинирани само седем души са прекарали ковид и то леко - E-Burgas.com

Кризисната ситуация не е преминала, разкрити са още стотици легла в болниците

От общо 4 700 души в Бургаско, които са се ваксинирали по време на Първа и Втора фаза на националния план за ваксиниране срещу коронавирус, едва седем души са се заразили и са изкарали леко инфекцията, без тежки последствия. Това разкри лично кметът на община Бургас Димитър Николов на днешната сесия на местния парламент.

„Все още не е измислено лекарство, което да лекува ковид инфекцията, но светът е разработил ваксини, които предпазват населението“, заяви кметът относно ефеклтивността на имунизацията.

Въпреки това в Бургас все още се намира в пик на заразяване и е сред градовете у нас, в които коронавирусът върлува силно. В тази връзка са разкрити още 332 болнични легла в областта, 22 от които интензивни.

Към днешна дата са разкрити 15 пункта за имунизация на граждани, един от които се намира в УМБАЛ-Бургас и е денонощен.

Свързани статии
Проф. Мурджева: Не е проблем да се смесват различни ковид ваксини 230 хиляди българи над 65 години могат да се ваксинират безплатно срещу грип Болниците са пълни с ковид пациенти, деца също се разболяват, но карат вируса по-леко Математик с тревожна прогноза: Локдаун и 7000 заразени на ден през октомври Очакваме трета бустерна доза и у нас 850 са новозаразените с ковид за 24 часа Близо половината българи никога няма да се ваксинират; 20% искат, но отлагат Изнесен пункт за ваксинация ще работи днес в Бургас МЗ организира томбола за ваксинираните, ще подаряват таблети и часовници Вирусолог обясни разликата между реимунизация и трета доза
Тагове
ковид ваксини димитър николов
Коментари

Още от последните новини