Керана Ангелова представи „Видение в Мемфис“ пред пълна зала от почитатели в Дома на писателя

Керана Ангелова представи „Видение в Мемфис“ пред пълна зала от почитатели в Дома на писателя - E-Burgas.com

Видната бургаска писателка Керана Ангелова представи новата си книга „Видение в Мемфис” в Дома на писателите в Бургас.

На премиерата присъстваха представители на бургаските медии, както и огромен брой нейни почитатели, които бяха изпълнили залата до краен предел.

„Това е един роман за любовта на една жена към един мъж, но не само това, става въпрос за любовта в широкия смисъл, в безусловния смисъл на тази дума” каза писателката.

„Романът „Видение в Мемфис идва след една много силна поредица от романи, което представя Керана като един от големите романисти на нашата епоха. Той е много различен и в същото време носи белезите на същата утроба,  като се почне от „Елада Пиньо и времето”, през „Вътрешната стая“,  „Улицата на пеперудите“ и се стигне до „Видение в Мемфис”, чиито проблеми ние добре познаваме, допълни д-р Добрина Топалова.

Откъси от романа прочетоха голямата бургаска актриса – Аглика Бояджиева и издателят на книгата Румяна Емануилиду.

Керана Ангелова е родена в странджанското село Бродилово. От 1971 г. живее в Бургас и приема  този град с благодарност за неговата чувственост и дихание.

​За романа си „Елада Пиньо и времето” авторката е удостоена с наградата „Белетристична книга на годината” на Сдружението на българските писатели, както и с още три национални награди, сред които „Награда на читателите” и номинация на журито в първия конкурс за български роман на Фондация ВИК.

Романът „Вътрешната стая“ печели приза „Пегас „за 2006 год.

С романа си „Улицата на пеперудите“ Керана Ангелова е лауреат на годишната награда за проза на Академия „Либер“ за 2010 г., като същият роман е във финалните номинации за наградата „Най-добър български роман” на Фондация „1300 години България” и наградата за проза на името на Елиас Канети.

Авторката е многократен носител на приза „Пегас” на община Бургас и писателската общност в града – за прозата си и за някои от поетическите си сборници.

„Слънчогледи за Мария” е носител на наградата ”Пегас” за 2013 година.

Стихотворения на авторката са публикувани в Холандия, Америка, Русия, Македония, Италия, Грузия.

Спектакълът по романа „Елада Пиньо и времето“, реализиран от „Малко театро” в Будапеща е представян многократно в България, в Унгария и в много европейски градове. От април месец 2015г. е част от театралния афиш на театър „Сълза и смях”.

Почитатели и приятели и пожелаха да ги радва с още много прекрасни произведения.

Коментари

Още от последните новини