Изправи се! Мутри вън! се регистрира в ОИК за парламентарните избори

Изправи се! Мутри вън! се регистрира в ОИК за парламентарните избори - E-Burgas.com

В листата ни няма парашутисти, ще имаме свои представители в парламента, каза водачът на листата Живко Табаков

Изправи се! Мутри вън! се регистрира в Районната избирателна комисия (РИК) за парламентарните избори, които ще се проведат на 4 април. Документите за явяване на изборите подадоха областният координатор на Изправи се. БГ Живко Табаков, общинският председател на Гражданската платформа за Бургас Габриела Гоцкова, Драгомир Ошавков от „Движение 21”, Здравко Василев – общински председател на Изправи се .БГ за Приморско, Асен Бонджев – лицето на гражданските протести, и част от останалите кандидати за народни представители на коалицията.

„В нашата листа няма никакви парашутисти. Всички хора в нея са от област Бургас, лица, доказани във времето и със силна гражданска позиция. Хора, които олицетворяват протестите и експерти”, коментира пред журналисти водачът на листата на Изправи се! Мутри вън! за област Бургас Живко Табаков.

Табаков изрази увереност, че Изправи се! Мутри вън! ще има свои представители в парламента и че те ще работят за ревизия на досегашното управление на Бойко Борисов, повишаване на доходите на гражданите, реформи в здравеопазването и съдебната система, борба с монополите и подкрепа за дребния и средния бизнес.

„Изправи се. БГ ще бъде устойчив проект, защото е инспириран от гражданската енергия, а тя е голяма. Нашата гражданска платформа няма да бъде „кутия за пощенски приказки”, а реална възможност и алтернатива хората да изразяват чрез нас проблемите си, идеите си и своите виждания. Без силно гражданско общество няма държава”, заяви общинският председател на Изправи се. БГ за Бургас Габриела Гоцкова.

„Българският народ има един много прост избор – или да „изритаме” децата си в чужбина, или да „изритаме” диктатора Борисов”, каза от своя страна лицето на протестите в Бургас Асен Бонджев, който също е част от листата на Изправи се! Мутри вън!

„Живеем наистина в исторически времена, в които ни се дава шанс да детронираме едно авторитарно управление. Една от основните и за мен, най-важни, причини да съм днес тук, е дългогодишното отсъствие на представител на две морски общини – Приморско и Царево, както и община Малко Търново в българския парламент. Което доведе до превръщането на целия регион, постепенно, в една демографска и икономическа пустиня. Изключително ме боли и смятам да вложа много енергия в тази промяна“, каза Здравко Василев, който е трети в листата.

Ето и кои ще са останалите кандидатите в бургаската листа:

1. Живко Иванов Табаков – експерт в туризма

2. Драгомир Георгиев Ошавков - адвокат

3. Здравко Янакиев Василев - предприемач

4. Цветелин Георгиев Георгиев – бизнесмен

5. Габриела Христова Гоцкова – филолог

6. Николай Тодоров Тодоров – финансов мениджър

7. Красимир Павлинов Петров - търговец

8. Стоян Демирев Грозев - икономист

9. Теодор Руслан Шейков - адвокат

10. Юлияна Недялкова Мръчкова - биотехнолог

11. Александър Георгиев Йорданов - IT специалист

12. Георги Янакиев Янчев - бизнесмен

13. Костадин Евгениев Андонов - търговец

14. Яна Неделчева Николова – търговец

15. Живко Събев Куцаров - икономист

16. Ярослав Николаев Коюмджиев - журналист

17. Ивайло Георгиев Илиев - консултант

18. Людмил Пламенов Илиев - ветеринар

19. Мария Николова Желязкова - финансист

20. Павел Димитров Джованов - художник

21. Илия Йовков Петков - търговец

22. Пламен Делев Делев - инженер лесовъд

23. Мария Борисова Лазева – медицинска сестра

24. Ангелина Кирова Мерджанова - педагог

25. Боряна Георгиева Тодорова - хотелиер

26. Димка Георгиева Иванова - инженер

27. Гергана Неделчева Георгиева - счетоводител

28. Асен Любомиров Бонджев - предприемач

Коментари

Още от последните новини