Изпълнители от Франция, Унгария и Корея идват за фестивала "ВОДА" в Бургас (видео) 

Изпълнители от Франция, Унгария и Корея ще гостуват тази година на фестивала "Вода' в Бургас. Третото издание на Фестивал за съвременни изкуства ще се проведе от 30 Август до 1 Септември 2019 в плувния  басейн на Младежки Културен Център в Бургас и заобикалящия го лабиринт от съблекални, бани, коридори, котелно помещение, стрелбище, фитнес зала и др.

Програмата на фестивала представя съвременен танц и театър, пърформанс, инсталация, музика, видео арт, изобразителни изкуства и други артистични предизвикателства от български и международни артисти.

ФЕСТИВАЛЕН ПЪЗЕЛ дава възможност на публиката да избере свой собствен маршрут в малките пространства, заобикалящи басейна и да открие различни арт трансформации на необичайния терен.

ОСНОВНАТА ПРОГРАМА представя разнообразни спектакли, ситуирани в главното пространство на басейна, който е с размери 25 х 12.5 метра. 

В рамките на фестивала се провежда и танцов семинар с участващите артисти. Всяка година повече от 50 млади танцьори на възраст от 12 до 20 години участват в семинарите.

„ВОДА” стартира през 2017 г. и предизвика голям интерес сред широката публика от различни възрасти. Около 100 артисти от Германия, Латвия, Молдова, Южна Корея, Япония и България представиха своите творби в двете издания на фестивала до сега.

КАКВО МОЖЕТЕ ДА ВИДИТЕ, ЧУЕТЕ И УСЕТИТЕ ВЪВ "ВОДА "2019?

“Dive” и “Pretense II” - две оригинални движенчески творби на Танцова трупа “Braveman” и “BK” Dance Project, или инъче казано - съвременен танц от Корея.

Актьорът и пърформър Yannick Stasiak /Франция/ ще представи своя авторски спектакъл “Fragile”, както и водна инсталация, интерпретираща структурата на водата и ситуирана в малките пространства около басейна.

Спектакълът “Мандала” на David Somlo /Унгария/ ще провокира представите на аудиторията със своята отворена структура и интерактивен подход, превръщащ зрителя в изпълнител.

Българското участие във фестивала е авторскят спектакъл “Itinerary” на младата хореографка  Стефания Ханджийска /България/, драматично-танцовото представление “Студ” на Театър АТОМ /България/ и Интерактивната VR – 360 градусова прожекция на танцовия спектакъл “6:16 PM” на хореографът Росен Михайлов /България/.

В инсталационната част на фестивала ще се включат още визуални и пърформанс артисти от България и чужбина: Мариана Сърбова, Нено Белчев, Венелин Шурелов, Гергана Лазарова, Яна Василева, Пепа Паришева, Yannick Stasiak /Франция/ и Abel Korinsky /Германия/ и други
 

Коментари

Още от последните новини