Изграждат Стена на спортната слава в Арена Бургас?

Изграждат Стена на спортната слава в Арена Бургас?  - E-Burgas.com

Стена на спортната слава да бъде изградена в строящата се в момента спортна зала "Арена Бургас". Това предлагат общинските съветници от ДБГ - Манол Тодоров, Живко Табаков, Стоян Грозев и Костадин Андонов. 

Те са входирали докладна записка, в която се предлага парите за изграждането на стената да бъдат осигурени от бюджета на общината за 2020 година.

В докладната се припомня, че строителството на зала „Арена Бургас“ започна през 2014 г„ като до момента правителството е инвестирало в нея малко над 57 млн. лв. Статутът на имота преди няколко години беше променен в частна държавна собственост и е апортиран в капитала на държавното дружество „Академика 2011“ ЕАД.

Очаква се спортната зала да бъде завършена до края на 2020 година.  С пускането на съоръжението в експлоатация се очаква и по-магцабно развиване на спортен туризъм, който да привлича туристи и извън активния летен сезон.

"През 2015 година Община Бургас беше инициатор на изложба под надслов „Спортната слава на Бургас. Шампиони и медалисти от Олимпиади, Световни и Европейски първенства - мъже и жени в олимпийските спортове“. Безспорно добрата инициатива срещна широко одобрение и отдаде значимото на всички онези достойни спортисти, прославили Бургас. С предстоящото завършване на строителството на най- голямото спортно съоръжение на територията на България — многофункционална зала „Арена Бургас“, предлагаме в нея да бъде изградена Стена на спортната слава, която да увековечи постиженията на шампиони и медалисти в олимпийските спортове на най- престижните спортни състезания - олимпиади, световни и европейски първенства." пише в докладната. 

Според съветниците от ДБГ стената ще бъде лице на Бургас пред гостите на града, както и място, където съвременните деца ще отклонят поглед от компютърните игри и чатове в сайтове със застрашаващо влияние и ще отворят сърцата си за спортен дух в различни дисциплини.

Докладната записка ще бъде разгледана на следващото заседание на Общински съвет - Бургас. 

 

Коментари

Още от последните новини