Инициативата "Разходи куче от приюта в Бургас" - все по-популярна сред бургазлии (снимки)

Инициативата
Снимка: Слънчеви лапички

Все повече хора се включват в инициативата "Разходи куче от приюта в Бургас", която вече се провежда всяка събота и е организирана от "Слънчеви лапички". Вече няколко уикенда подред доброволците се срещат с четириногите, като ги даряват с това, от което те най-много имат нужда - внимание. любов и разходки. Очаква се мероприятието да стане традиция, тъй като към него проявяват интерес все повече бургазлии - включително млади семейства с деца, за които това се превръща в един открит урок по любов към животните.

Приютът за безстопанствени кучета към Община Бургас се намира в близост до природозащитен център "Пода" и приема доброволци всеки ден от 09:00 до 16:00 часа. Освен с разходка на куче, те могат да помогнат с консумативи, храна или грижа за животните. Не са малко и осиновителите, които решават да вземат домашния си любимец от приюта, вместо да търсят претенциозна порода от скъп зоомагазин. 

По данни на приюта през миналата година са били осиновени цели 175 кучета. За съжаление обаче постъпващите бездомни животни винаги са повече, като най-често те идват от крайните квартали на Бургас и индустриалните зони, където трудно се налага контрол. Обикновено бройката на кучетата в приюта се движи около стотина, което е с 20 повече от неговия капацитет. 

Галерия
Коментари

Още от последните новини